Μενού
Καλάθι

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-20 %
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας, καθορίζουν τους στόχους και την πολιτική μίας επιχείρησης και τεκμηριώνουν κατά τρόπο σαφή, απλό και κατανοητό τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επίτευξη αυτών των στόχων. Τα επίσημα συστήματα ποιότητας με κριτήρια που καθορίζονται από πρότυπα και προδιαγραφές αποτελούν την πιο κατάλληλη και "εμφανή" μέθοδο εγγύησης της ποιότητας στους καταναλωτές. Η έννοια της ασφάλειας των τροφίμων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των καταναλωτών, γι' αυτό και επιβάλλεται το σύστημα HACCP να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων.
Τα Συστήματα Διαχείρισή της ποιότητας (ISO 9001) και της Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000:2005), έχουν πολλά κοινά σημεία. Και τα δύο είναι Συστήματα Διασφάλισή της Ποιότητας και είναι σχεδιασμένα να διασφαλίσουν, ότι το ορισμένο αποδεκτό επίπεδο ποιότητας-/ ασφάλειας επιτυγχάνεται με ένα οικονομικό κόστος. Μια σημαντική προσπάθεια ενσωμάτωσης των δυο συστημάτων, έγινε με την εισαγωγή τον Απρίλιο του 2005 του νέου προτύπου ISO 22000 "Σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων".
Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να δώσει σε συντομία τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις για την κατανόηση των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων και στη συνέχεια να επικεντρωθεί σε παραδείγματα εφαρμογής τους με μελέτες περιπτώσεων (case studies), συμβάλλοντας στην αφομοίωση του συστήματος από τον αναγνώστη. Επίσης, το εγχειρίδιο έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων στην ανάπτυξη ενός επιτυχούς και αποτελεσματικού συστήματος HACCP με ελάχιστο κόστος.

ΒΙΒΛΙΟ
ΣυγγραφέαςΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
Θεματική ΚατηγορίαΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΣειράΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ημ. Έκδοσης2008
Σελίδες360
ISBN9789607182326
Σχήμα17Χ24
ΒιβλιοδεσίαΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Γράψτε μια κριτική

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
20.00€
24.99€
Χωρίς ΦΠΑ: 20.00€
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies