Μενού
Καλάθι

ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
-10 %
ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Ας διευκολύνουμε τη μάθηση

μέσα από το αυτόνομο παιχνίδι και

την ενεργητική ακρόαση των μικρών παιδιώνΗ παιδαγωγική της Αυθεντικής Μάθησης εμπνέεται από τη μέθοδο Reggio Emilia και επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν και να παίζουν με φυσικό τρόπο και με τον δικό τους ρυθμό. Παράλληλα, εστιάζει στην ενίσχυση του θαυμασμού, της απορίας, της περιέργειας, της χαράς, της φαντασίας, της αλληλεπίδρασης, του ρίσκου των παιδιών, μαζί με την αξιοποίηση του χρόνου και του αναστοχασμού.

Η προσέγγιση της Αυθεντικής Μάθησης ενισχύει την παρατήρηση, τη μίμηση, τη μάθηση και την εξάσκηση μέσω του αυτόνομου παιχνιδιού. Βοηθάει τους γονείς και τους παιδαγωγούς της πρώιμης παιδικής ηλικίας να δημιουργήσουν μια σειρά από συμπεριληπτικά είδη και εμπειρίες παιχνιδιού που εστιάζουν στην αλληλεπίδραση με τα υλικά, τη φύση, τον εσωτερικό χώρο, τον χρόνο και τα ίδια τα παιδιά.


Το βιβλίο αυτό μας προσκαλεί και μας προκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε την άποψή μας για την προσχολική αγωγή, αναγνωρίζοντας ότι κάθε παιδί είναι μια μοναδική, ξεχωριστή προσωπικότητα.

Miriam Beloglovsky, συγγραφέας, καθηγήτρια προσχολικής αγωγής


Η έμφαση που δίνει η Άξελσον στα συναισθήματα και στην ψυχική κατάσταση, τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, αποτελεί όχι μόνο δικό της προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και παγκόσμια προτεραιότητα για την εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην εποχή μετά την πανδημία. […]

Τα νέα στοιχεία μάς επιτρέπουν να σχεδιάζουμε για τη μάθηση πιο στοχευμένα και μας προτρέπουν να υφαίνουμε σε αυτή «νήματα» όπως ο θαυμασμός, η έκπληξη, η χαρά, η περιέργεια ή η συγκίνηση του ρίσκου, τα οποία θα κάνουν τον εγκέφαλο και το σώμα των παιδιών (αλλά και των ενηλίκων!) να απελευθερώσουν θετικά συναισθήματα που προκαλούν την ενεργή συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα της μαθησιακής διαδικασίας.

Από τον πρόλογο της Μαρίας Μπιρμπίλη

ΒΙΒΛΙΟ
ΣυγγραφέαςSuzanne Axelsson
Θεματική ΚατηγορίαΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
Ημ. Έκδοσης2024
Σελίδες256
ISBN9786180339659
ΒιβλιοδεσίαΜΑΛΑΚΟ

Γράψτε μια κριτική

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
13.95€
15.50€
Χωρίς ΦΠΑ: 13.95€
  • Stock: In Stock
  • ΕΚΔΟΤΗΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
  • Model: 9786180339659
  • Dimensions: 0.00cm x 17.00cm x 24.00cm
  • SKU: 9786180339659
  • ISBN: 9786180339659
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies