Μενού
Καλάθι

ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το σχολικό έτος 2008-2009 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Σβορώνου στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος " Ένα σχολείο μια ιστορία" πραγματοποίησαν έρευνα γύρω από την ιστορία του σχολείου τους με πολλές μαρτυρίες από τους κατοίκους, που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, και συνέλεξαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Η έρευνα αυτή στάθηκε το έναυσμα για να αναζητήσουμε και να ανασύρουμε από την αχλή του χρόνου όσες πληροφορίες μπορούσαμε να βρούμε, όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για την κοινότητα του Σβορώνου, που τόσα χρόνια έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο αυτό.
Ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών και βασικός συντελεστής στην προσπάθειά μας στάθηκε ο κ. Μερσίνης Αθανάσιος, ο οποίος διετέλεσε πολλά χρόνια πρόεδρος την κοινότητας Σβορώνου.
Όλες τις πληροφορίες που παίρναμε τις διασταυρώναμε μεταξύ τους για να διαγνώσουμε την εγκυρότητα και την αλήθεια των πηγών. Μικρή η ιστορία του Σβορώνου αλλά μεγάλη και μακρινή η ιστορία των κατοίκων του. Όσο πηγαίναμε προς τα παλιότερα χρόνια τόσο και πιο δύσκολο ήταν να βρούμε πάνω από μια πηγή για το ίδιο θέμα. Όσες πληροφορίες δεν στάθηκε δυνατό να τις επιβεβαιώσουμε τις παραθέτουμε σαν μαρτυρίες και αναμνήσεις κατοίκων του χωριού.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου).

ΒΙΒΛΙΟ
ΣυγγραφέαςΣΥΛΛΟΓΙΚΌ ΈΡΓΟ
Θεματική ΚατηγορίαΔΟΚΙΜΙΑ/ΜΕΛΕΤΕΣ/ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ημ. Έκδοσης118
ISBN 9789606692734
ΒιβλιοδεσίαΜΑΛΑΚΟ

Γράψτε μια κριτική

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
9.95€
Χωρίς ΦΠΑ: 9.95€
  • Stock: In Stock
  • ΕΚΔΟΤΗΣ: ΜΑΤΙ
  • Model: 9789606692734
  • SKU: 9789606692734
  • ISBN: 9789606692734
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies