Κατάλογος
Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Παπακώστα (aka Archaeostoryteller) είναι ένα ταξίδι που σαν roller coaster πετάγεται από τη μια άκρη της αρχαιότητας στην άλλη. Οι εβδομήντα εννιά ιστορίες που απλώνονται στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μία συναρπαστική εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων.
Επιμέλεια: Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να προσεγγίσουμε και να γνωρίσουμε βαθύτερα τα γεγονότα που οδήγησαν στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους, όπως και τις τοπικές και διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες αυτά εκδηλώθηκαν.
Το πανόραμα της ευρωπαϊκής ιστορίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας Στο βιβλίο αυτό ο διακεκριμένος Αυστραλός ιστορικός, John Hirst, αξιοποιώντας χάρτες, διαγράμματα και εικόνες, προσφέρει μια οξυδερκή αλλά και χιουμοριστική καταγραφή της εξέλιξης ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπινους πολιτισμούς.
Η Κίνα, με το κουνγκ φου και το τσάι, τους σοφούς και το μετάξι της, επηρεάζει εδώ και χιλιετίες τη γαστρονομία, το εμπόριο, τη στρατιωτική στρατηγική, την αισθητική και τη φιλοσοφία σε παγκόσμια κλίμακα.
Το βιβλίο "Οράματα Νίκης" διερευνά τις απόψεις οκτώ ηγετών των μεγαλυτέρων κρατών που έλαβαν μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: Χίτλερ, Μουσολίνι, Τότζο, Τσιάνγκ Κάι-σεκ, Στάλιν, Τσόρτσιλ, Ντε Γκωλ και Ρούσβελτ, και συγκρίνει τα οράματά τους για το μέλλον, στην περίπτωση που η παράταξή τους θα εξασφάλιζε τη νίκη.
Πρόκειται για μία παράδοση που χάρη στον Κομφούκιο διατηρήθηκε ατόφια από τις πρώτες αρχαίες μνήμες της κινέζικης κουλτούρας μέχρι σχετικά πρόσφατα.
ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Σμύρνη, 13 Σεπτεμβρίου 1922.Λίγο πριν από το μεσημέρι οι πρώτες φλόγες υψώνονται πάνω από την ελληνική πόλη της Ιωνίας. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όλοι το υποψιάζονται. Το απόγευμα η φωτιά κατακαίει στο διάβα της όλες τις χριστιανικές συνοικίες, και χιλιάδες άνθρωποι καταφεύγουν στην προκυμαία για να σωθούν.
Οι Φαναριώται λαμβάνουν την ονομασίαν των ταύτην εκ του Φαναρίου του Κερατίου κόλπου, ένθα εγκατεστάθη το Πατριαρχείον το 1601.