ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προσφορές

Μειωμένη Τιμή! ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Προβολη μεγαλύτερων

ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

DAN AGIN

9789605364670

Νέο Προϊόν

ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ

Περισσότερα

Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες

14,32 € με ΦΠΑ

-20%

17,90 € με ΦΠΑ

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριάντα χρόνων το Αμερικανικό κοινό θα υποστεί τις συνέπειες του ξεσπάσματος ενός πολέμου ενάντια στη λογική εξαιτίας κυβερνητικών συμφερόντων και συμφερόντων που αφορούν το εμπόριο και τη βιομηχανία της "πίστης". Το κοινό θα πληρώσει ακριβά την απερισκεψία ανθρώπων που νομίζουν πως μπορούν να διαστρέψουν τη γνώση του αληθινού κόσμου με θράσος. Και μετά από τριάντα χρόνια, στην επόμενη γενιά, το πρόβλημα ίσως ενταθεί. Αν τα τωρινά μοτίβα διαφθοράς της λογικής παραμείνουν, ο εικοστός πρώτος αιώνας θα γίνει μάρτυρας μιας κατάβασης σε μια σκοτεινή εποχή που θα κάνει τις οδύνες του εικοστού αιώνα να φαίνονται ευχάριστες.
Αυτό το βιβλίο ασχολείται με τη διαφθορά της επιστήμης, στην ουσία με τη διαφθορά της λογικής, και την επικίνδυνη επίδραση τέτοιας διαφθοράς στην κοινωνία.
Το θέμα μας δεν είναι "κακή επιστήμη" ή αδύναμη επιστήμη, αλλά η κοινωνικά καταστροφική και συχνά μοιραία διαστροφή της επιστήμης από ειδικά συμφέροντα ή από τους ίδιους τους επιστήμονες. Θα πραγματευτώ ένα ευρύ σύνολο επίμαχων θεμάτων στην επιστήμη και στην τεχνολογία, αλλά το επίκεντρο βρίσκεται στη διαφθορά της επιστήμης με κοινωνικά αποτελέσματα που είναι συχνά επικίνδυνα και ενίοτε καταστροφικά.
Η κατεύθυνσή μας μπορεί να αλλάξει. Κάθε πολιτισμός έχει την επιλογή είτε να ελέγξει το δικό του πεπρωμένο ή να παραμείνει παθητικός καθώς περιμένει το μέλλον του. Τί θα κάνουμε εμείς; Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα ζήσουν τις συνέπειες της απόφασής μας.
Εφόσον είμαι νευρολόγος και βιοφυσικός, και όχι πολιτικός ή κοινωνικός επιστήμονας, επικεντρώνομαι περισσότερο στην επιστήμη παρά στην πολιτική. Ωστόσο, η πολιτική βρίσκεται πίσω από το κάθε τι, πάντοτε εκεί, εφόσον η επιστήμη είναι μια αρχετυπική ανθρώπινη επιχείρηση, και ούτε η επιχείρηση ούτε το προϊόν μπορεί ποτέ να διαχωριστεί από την κοινωνία.
Η επιστήμη και η κοινωνία συνενώνονται με την αμοιβαία εξάρτησή τους και τη συνδεόμενη ιστορία τους, ένα σύμπλεγμα που συχνά αγνοείται από το κοινό. Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία συνήθως αντιλαμβάνονται τη σημασία της επιστήμης στη διατήρηση της ισχύος, αλλά το ευρύ κοινό γενικά θεωρεί την επιστήμη στην καθημερινή ζωή ως μια κουραστική κατάσταση - ώσπου σοβαρές συνέπειες έρχονται να αποσπάσουν πλήρως την προσοχή του.

Σειρά ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Ημ. Έκδοσης 03/2013
Αριθμός Σελίδων 480
ISBN 9789605364670
Σχήμα 21x14
Βιβλιοδεσία ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: