ΔΟΚΙΜΙΑ/ ΜΕΛΕΤΕΣ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσφορές

Μειωμένη Τιμή! ΤΑΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ Προβολη μεγαλύτερων

ΤΑΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Walter Lubeck

9789604210022

Νέο Προϊόν

Τι σχέση έχει το χρήμα με τον ταοϊσμό; Το χρήμα έχει ουδέτερη δυναμική. Αποκτά συγκεκριμένη ποιότητα, ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε.

Περισσότερα

Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες

10,17 € με ΦΠΑ

-10%

11,30 € με ΦΠΑ

Ο ταοϊσμός είναι φιλοσοφική σχολή, που επικεντρώνεται στην καλλιέργεια ενός αυθεντικού αυθορμητισμού, και αφορά το γνήσιο, φυσικό άνθρωπο που ακολουθεί, μέσα από τις πράξεις του, τη συλλογική αρμονική ροή του κόσμου. Κι επειδή στη σύγχρονη ζωή έχουμε λησμονήσει τον τρόπο να είμαστε απλοί και φυσικοί και ως εκ τούτου έχουμε χάσει αυτό το είδος δύναμης που είναι γνώρισμα του Ταό, ο συγγραφέας Βάλτερ Λούμπεκ έρχεται με το βιβλίο του να βοηθήσει τους αναγνώστες του και να τους θυμίσει ότι "ο πλούτος δεν βρίσκεται στην κατοχή αγαθών, αλλά στη γνώση του πώς να τα χρησιμοποιούμε". Και αμέσως συμπληρώνει ότι: "μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα χρήματα και τα αγαθά είναι οι ρίζες του Κακού στον κόσμο. Δυστυχώς αγνοούν ότι κακός είναι μόνο ο τρόπος με τον οποίον οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αγαθά - η χρήση τα κάνει φορείς ευτυχίας ή καταστροφής". Αυτή τη λεπτή ισορροπία επιχειρεί -εκθέτοντας τον εαυτό του και την προσωπική του διαδρομή- να μας "διδάξει" ο συγγραφέας Βάλτερ Λούμπεκ. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσετε ποτέ τις "ασκήσεις" που δίνει, ακόμα κι αν ξεχάσετε αυτά που λέει μετά το τέλος της ανάγνωσης, σίγουρα θα σας μείνει η στοργή του προς όλα τα ανθρώπινα όντα και η πίστη του πως ό,τι κι αν κάνετε, θα το κάνετε καλά, επειδή αυτό είναι ένα ακόμα βήμα στο δικό σας μονοπάτι.

Θεματική κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημ. Έκδοσης 2003
Αριθμός Σελίδων 192
ISBN 9789604210022
Σχήμα 21x14
Βιβλιοδεσία ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Μεταφραστής ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ. ΣΥΚΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΤΑΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

ΤΑΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Τι σχέση έχει το χρήμα με τον ταοϊσμό; Το χρήμα έχει ουδέτερη δυναμική. Αποκτά συγκεκριμένη ποιότητα, ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε.

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: