ΔΟΚΙΜΙΑ/ ΜΕΛΕΤΕΣ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσφορές

Μειωμένη Τιμή! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ Προβολη μεγαλύτερων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

9789600327779

Νέο Προϊόν

Στις μέρες μας τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζουν δραματικές μεταβολές που επηρεάζουν την ίδια τη φύση της ανθρώπινης επικοινωνίας και της πορείας ανάπτυξης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Περισσότερα

Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες

18,55 € με ΦΠΑ

-30%

26,50 € με ΦΠΑ

Στις μέρες μας τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζουν δραματικές μεταβολές που επηρεάζουν την ίδια τη φύση της ανθρώπινης επικοινωνίας και της πορείας ανάπτυξης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να συμβάλλει στην κατανόηση των διαδικασιών ανάπτυξης και αλλαγής της βιομηχανίας των Μέσων και του ευρύτερου επικοινωνιακού χώρου στην Ελλάδα και διεθνώς, προσεγγίζοντας τα ζητήματα από τη σκοπιά της πολιτικής οικονομίας. Έτσι, αναλύονται ένα σύνολο οικονομικών, πολιτικών και τεχνολογικών αλλαγών που κατά κύριο λόγο αφορούν: στην ανάδειξη μιας μικρής ομάδας γιγαντιαίων πολυεθνικών ομιλιών ΜΜΕ που παλεύουν για κυριαρχία στην παγκόσμια ροή της πληροφόρησης στη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας αγοράς στο χώρο των Μέσων που επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς στην επιβολή του μοντέλου της εμπορευματοποίησης ακόμα και σε κλειστά έως πρόσφατα συστήματα, όπως οι τηλεπικοινωνίες στην επίδραση ριζικών τεχνολογικών αλλαγών που οδηγούν στην ψηφιοποίηση της πληροφορίας και στη δικτυακή κοινωνία στην όξυνση των ανισοτήτων που παρατηρούνται διεθνώς ως προς την πρόσβαση στην πληροφορία, στις επικοινωνιακές υποδομές και στην παραγωγή του πληροφοριακού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται τα χαρακτηριστικά της ελληνικής βιομηχανίας των Μέσων, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης, που ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1980 και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Επίσης αναλύονται οι δύο αγορές στις οποίες απευθύνονται τα ΜΜΕ -η αγορά του περιεχομένου και η διαφημιστική αγορά-, οι προτιμήσεις του αναγνωστικού και του τηλεοπτικού κοινού και οι συνθήκες ανάπτυξης της επιχειρηματικής δράσης, ιδίως στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Θεματική κατηγορία ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σειρά ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης 2000
Αριθμός Σελίδων 392
ISBN 9789600327779
Σχήμα 24x17
Βιβλιοδεσία ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Στις μέρες μας τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζουν δραματικές μεταβολές που επηρεάζουν την ίδια τη φύση της ανθρώπινης επικοινωνίας και της πορείας ανάπτυξης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: