ΔΟΚΙΜΙΑ/ ΜΕΛΕΤΕΣ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μειωμένη Τιμή! ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) Προβολη μεγαλύτερων

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ

9789604490981

Νέο Προϊόν

Τα άρθρα του τόμου αποτελούν προϊόν των εργασιών μιας ομάδας η οποία λειτουργεί συλλογικά με τη μορφή εργαστηρίου και αποσκοπεί στην ανάπτυξή της «Κριτικής Διεπιστημονικότητας» με εκδόσεις σε ετήσια βάση.

Περισσότερα

Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες

10,16 € με ΦΠΑ

-20%

12,70 € με ΦΠΑ

Τα άρθρα του τόμου αποτελούν προϊόν των εργασιών μιας ομάδας η οποία λειτουργεί συλλογικά με τη μορφή εργαστηρίου και αποσκοπεί στην ανάπτυξή της «Κριτικής Διεπιστημονικότητας» με εκδόσεις σε ετήσια βάση. Επιδίωξη της ομάδας είναι να συμβάλει στη διεξαγωγή ενός κριτικού διαλόγου ανάμεσα στους διάφορους κλάδους της γνώσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα όχι απλώς την ανταλλαγή ιδεών και μεθόδων αλλά την αναθεώρηση των επιστημών και των μεταξύ τους σχέσεων σε ένα νέο πλαίσιο οργάνωσης και εποπτείας όπου κεντρικός άξονας θα είναι ο άνθρωπος. Η παραπάνω προσπάθεια δεν είναι κάτι το ουτοπικό αλλά επιτακτική ανάγκη των συγχρόνων συνθηκών. Σε μια εποχή η οποία από πολλούς θεωρείται ότι βρίσκεται στα όρια του μεταμοντερνισμού και όπου η αίσθηση ότι διερχόμαστε γενική πολιτισμική κρίση έχει γίνει κοινός τόπος, επιβάλλεται να επαναξιολογήσουμε τη διαλεκτική μεταξύ γνώσης και κοινωνίας και να ενισχύσουμε την αναδιοργάνωση των επιστημών στην κατεύθυνση του κοινωνικού προβληματισμού. Εξάλλου είναι γνωστό ότι, παρά τις εξαγγελίες για την καθαρότητα και την αντικειμενικότητα της επιστημονικής γνώσης, αυτή υφίσταται ήδη έντονη πολιτική πίεση για να υπηρετήσει σκοπούς σε βάρος του ανθρώπου: χημικά και βιολογικά όπλα, τεχνολογία ελέγχου της προσωπικής ζωής κ. ά. Μια διεπιστημονική θεώρηση που θα αντιμετωπίσει τον αντικειμενικό κόσμο σε διαλεκτική εξάρτηση με το υποκείμενο της γνώσης, τον άνθρωπο, χρησιμοποιεί αναπόφευκτα τον κριτικό αναστοχασμό. Ταυτόχρονα, είναι υποχρεωμένη να προσεγγίσει την οπτική του Άλλου και να υπερβεί τα όρια της κουλτούρας μας, για να αποκτήσει τη δυνατότητα της παρέμβασης στις πολιτισμικές μας κατηγορίες, στην προοπτική της χειραφέτησης του ανθρώπου. Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο στο οποίο προδιαγράφεται η προσπάθεια της κριτικής διεπιστημονικότητας προκύπτει η ανάγκη της προτεραιότητας στο πρόβλημα της μεθοδολογίας. Τα άρθρα του πρώτου μέρους του τόμου και η διερεύνηση του πεδίου των πολιτισμικών αντιστάσεων του δεύτερου μέρους, επιδιώκουν την προσέγγιση του προβλήματος αυτού.

Κατηγορία Θρησκεία/Φιλοσοφία/Κοινωνιολογία
Ημ. Έκδοσης 2006
Αριθμός Σελίδων 272
ISBN 9789604490981
Σχήμα 24x17
Βιβλιοδεσία ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Τα άρθρα του τόμου αποτελούν προϊόν των εργασιών μιας ομάδας η οποία λειτουργεί συλλογικά με τη μορφή εργαστηρίου και αποσκοπεί στην ανάπτυξή της «Κριτικής Διεπιστημονικότητας» με εκδόσεις σε ετήσια βάση.

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: