ΔΟΚΙΜΙΑ/ ΜΕΛΕΤΕΣ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσφορές

Μειωμένη Τιμή! Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΑ Προβολη μεγαλύτερων

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΑ

GOLDSTEIN JEFFREY

9789600334999

Νέο Προϊόν

Παραφράζοντας τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μόνη βεβαιότητα στον σημερινό κόσμο είναι ο θάνατος και η διαρκής αλλαγή.

Περισσότερα

Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες

18,02 € με ΦΠΑ

-32%

26,50 € με ΦΠΑ

Παραφράζοντας τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μόνη βεβαιότητα στον σημερινό κόσμο είναι ο θάνατος και η διαρκής αλλαγή. Ένα σταθερό γνώρισμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις οικονομίες της αγοράς είναι η ατέρμονη προσπάθεια για την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, γεγονός που συνεπάγεται διαρκή αναθεώρηση των παραδεδομένων πρακτικών διοίκησης και συνεχή αναδιοργάνωση. Στο βιβλίο του Η Επιχείρηση χωρίς δεσμά, ο Τζ. Γκόλντσταϊν, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επιχειρησιακής αλλαγής και καθηγητής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Άντελφαϊ των ΗΠΑ, εξηγεί πως συμβαίνουν οι αλλαγές στις επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας έννοιες από τις επιστήμες του χάους, της πολυπλοκότητας και της συστημικής σκέψης, ο συγγραφέας δείχνει τα όρια της έξωθεν παρέμβασης (που τόσο πολύ προτιμούν οι μάνατζερ) και υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της αυτο-οργάνωσης προκειμένου οι αλλαγές στις επιχειρήσεις να έχουν αποδοχή και διάρκεια. Η κεντρική ιδέα του Γκόλντσταϊν είναι αρκετά ρηξικέλευθη: Ο ρόλος των μάνατζερ δεν είναι να επιβάλλουν αλλαγές σε μια υποτίθεται απαθή και κατά τεκμήριο ατίθαση οργάνωση, αλλά, ως καταλύτες, να επιταχύνουν τις οργανικές διαδικασίες αλλαγής που ενυπάρχουν σε κάθε οργανωμένο σύστημα. Από την άποψη αυτή οι μάνατζερ πρέπει να δημιουργούν το πλαίσιο εντός του οποίου τα άτομα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, και όχι να ορίζουν άνωθεν κανόνες συμπεριφοράς. Ο Γκόλντσταϊν, με τη γνώση του ειδικού αλλά και την πείρα του συμβούλου επιχειρήσεων, παρέχει πληθώρα παραδειγμάτων προκείμενου να επεξηγήσει τις ρηξικέλευθες θέσεις του και δίνει ρεαλιστικές συμβουλές σε όλους εκείνους (μάνατζερ, συμβούλους επιχειρήσεων, δημόσιους λειτουργούς) που προβληματίζονται για τη διαχείριση των αλλαγών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. 

Θεματική κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σειρά ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ημ. Έκδοσης 2003
Αριθμός Σελίδων 256
ISBN 9789600334999
Σχήμα 24x17
Βιβλιοδεσία ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Μεταφραστής ΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΣΑΣΑ

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΑ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΑ

Παραφράζοντας τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μόνη βεβαιότητα στον σημερινό κόσμο είναι ο θάνατος και η διαρκής αλλαγή.

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: