ΔΟΚΙΜΙΑ/ ΜΕΛΕΤΕΣ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσφορές

Μειωμένη Τιμή! Θεωρίες συνωμοσίας: Εσωτερισμός, εξτρεμισμός Προβολη μεγαλύτερων

Θεωρίες συνωμοσίας: Εσωτερισμός, εξτρεμισμός

Pierre-Andre Taguieff

9789604352760

Νέο Προϊόν

Η δυσκολία μας να κατανοήσουμε πολλά ιστορικά γεγονότα, ιδίως αν είναι σχετικά πρόσφατα, ευνοεί, κατά τον Ταγκιέφ, την ανάπτυξη συνωμοσιολογικών θεωριών.

Περισσότερα

Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες

23,80 € με ΦΠΑ

-15%

28,00 € με ΦΠΑ

Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στα μυθιστορήματα του Dan Brown, εσωτεριστικά και θεολογικά θρίλερ που γνώρισαν διεθνώς τεράστια εμπορική επιτυχία, και τα ακροδεξιά πολεμικά κείμενα που καταγγέλλουν συνωμοσίες, οργανωμένες από κρυφές ή σχεδόν κρυφές δυνάμεις, με στόχο την εγκαθίδρυση "παγκόσμιας κυβέρνησης"; Ποιες πίστεις και τι πάθη μοιράζονται οι μανιώδεις τηλεθεατές της σειράς X-Files, οι λάτρεις ταινιών, κόμικς ή βιντεοπαιχνιδιών που παρουσιάζουν μυστικές εταιρείες ή εισβολές εξωγήινων, αλλά κι εκείνοι που καταναλώνουν αφειδώς κάθε είδους "εσωτεριστικές" τροφές ή ακόμη οι ψευτοεπιστήμονες και οι "εναλλακτικοί ιστορικοί" οι οποίοι καταγγέλλουν με φανατισμό την παγκόσμια "συνωμοσία";
Ο Pierre-Andre Taguieff προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά καλώντας μας να εξερευνήσουμε τη νέα κουλτούρα που διακινείται μαζικά στο διαδίκτυο και μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί το μεγάλο παζάρι του εσωτερισμού. Ο συγγραφέας ξεκινάει από μια διαπίστωση: οι μυθοπλασίες στο στυλ του Dan Brown αντλούν τα σύμβολά τους από την ίδια δεξαμενή συμβόλων από την οποία άντλησε η πλειονότητα των συνωμοσιολογικών κειμένων της δεκαετίας του 1980. Αυτό το απόθεμα διαδόσεων, θρύλων και πίστεων, με ηλικία που κάποτε ξεπερνά τους δύο αιώνες, όπως ο θρύλος των Ιλλουμινάτων, το εκμεταλλεύονται ακατάπαυστα οι βιομήχανοι του "εσωτερισμού", φέρνοντας στην επιφάνεια οτιδήποτε αναδίδει άρωμα μυστηρίου. Με το βιβλίο του αυτό, ο Pierre-Andre Taguieff συνεχίζει την έρευνά του για τη γένεση και τη μεταμόρφωση των συνωμοσιολογικών μύθων στην εποχή της νεωτερικότητας.

Θεματική κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημ. Έκδοσης 2010
Αριθμός Σελίδων 692
ISBN 9789604352760
Σχήμα 17Χ24
Βιβλιοδεσία ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Μεταφραστής ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Θεωρίες συνωμοσίας: Εσωτερισμός, εξτρεμισμός

Θεωρίες συνωμοσίας: Εσωτερισμός, εξτρεμισμός

Η δυσκολία μας να κατανοήσουμε πολλά ιστορικά γεγονότα, ιδίως αν είναι σχετικά πρόσφατα, ευνοεί, κατά τον Ταγκιέφ, την ανάπτυξη συνωμοσιολογικών θεωριών.